Bahan Belajar Soal Bahasa Inggris Dasar

I
/
You
/
They
/
We
+
Verb 1

Pola kalimat:

“I go to the gym with my friend”

I
+
go
(verb 1) +
the rest of the sentence

She
/
He
/
It
+
Verb 1
+
s/es

Hipotetis kalimat:

“She goes to the school by bus”

She
+
goes
(verb 1
+
es) +
the rest of the sentence

Untuk menentukan s/es bikin prolog kerja orang ketiga, Anda harus menyibuk akhiran berpunca prolog kerja (verb) tersebut, perhatikan ideal dibawah ini:

Menambahkan “s” pada kata kerja yang berakhiran vokal + Y; dan berakhiran E

  • Buy – buys

  • Say – says

  • Make – makes

  • Create – creates

Menambahkan “es” puas pengenalan kerja yang berakhiran O, CH, SH, S, dan X

  • Do – does

  • Approach – approaches

  • Blush – blushes

  • Process – processes

  • Tax – taxes

Menambahkan “ies” plong verba yang berakhiran konsonan + Y

  • Modify – modifies

  • Cry – cries

  • Magnify – magnifies

  • Carry – carries

Bagi memperjelas, yuk kita masukkan contoh di atas kedalam sebuah kalimat.

  1. He makes me chocolate for Valentine!

  2. She says she will come for sleep-over tonight.

  3. My mother is the one who pays the taxes.

  4. She blushes when he says she’s beautiful.

  5. The baby cries all night. I can’t barely sleep.

Simple present tense
memiliki tiga variasi kalimat yang terbagi menjadi
affirmative,
negative, dan
interrogative. Misalnya untuk menulis kalimat nan berasal dari kata “To think”.

Tulang beragangan


affirmative


– Tulang beragangan


Interrogative





Negative

I think – Do I think? – I do not think.

You think – Do you think? – You do not think.

He thinks – Does he think? – He does not think.

She thinks – Does she think? – She does titinada think.

It thinks – Does it think? – It does not think.

We think – Do we think? – We do titinada think.

They think – Do they think? – They do not think.

Sudah terbayang bentuk kalimat
simple present tense
berdasarkan tiga jenis kalimatnya? Jika belum, rumus di asal ini mungkin bisa membantu Anda untuk lebih memahami masing-masing tipe
simple present tense.

Simple present affirmative

S +
Verb 1
/
Verb
asal /
to be
(is,
am
,
are) + O

Konseptual kalimat:

“I read this novel every day.”

“He cries every night since his dog died.”

Simple present interrogative

Do
/
Does
+ S +
Verb
1 + O

Contoh kalimat:

“Do you think he’s mad at berpenyakitan?”

“Does he read the instructions?”

Simple present negative

S +
Don’t
/
Doesn’cakrawala
+
Verb
1 + O maupun S +
to be
(is,
am,
are) +
not
+ O (lakukan kata kerja /
verb
berbentuk
to be)

Contoh kalimat:

“I don’t think she gets the letter.”

“He doesn’lengkung langit come last night.”

Itu sira beberapa hal akan halnya
simple present tense
nan bisa Beliau pelajari. Mudahmudahan mudah terbiasa, utama sekali lakukan kita kerjakan terus berlatih bahasa Inggris sebaiknya semakin fasih dan terlatih dalam menulis, mendengar, dan berbicara menunggangi bahasa Inggris.

Kerjakan mengetahui kemampuan kita dalam bahasa Inggris, kita perlu latihan dengan menunggangi soal-soal bahasa Inggris. Di bawah ini sudah disiapkan satu set tanya pilihan ganda mengenai
simple present tense
yang ditujukan cak bagi para
beginner
atau momongan-anak asuh sekolah sumber akar dan disertai kiat jawabannya. Selamat mencoba!

Cak bertanya

Choose one of the four choices that you think is the right answer then cross (x) on your chosen answer!

1. She _____ her dog everyday

a. To feed

b. Feed

c. Feeds

d. Feeding

2. I ____ always ____ to the dentist

a. Do not, go

b. Does not, go

c. Do not, went

d. Does not, went

3. When __ you ____ a shower?

a. Do, took

b. Do, take

c. Do, taken

d. Do, taking

4. Q: Do you like to sing?

A: …

a. Yes, I likes to sing

b. Yes, I like to sing

c. Yes, I am liking to sing

d. Yes, I liked to sing

5. Tom and I ____ ____ together.

a. Do surfing

b. Don’t surfing

c. Do surfs

d. Don’t surf

6. I ___ breakfast every day at 7 AM

a. Eat

b. To eat

c. Ate

d. Eaten

7. Q: How do you go to school?

A: We ___ the bus to school

a. Rode

b. Ridden

c. Ride

d. Riding

8. Q: When do you do your homework?

A: …

a. I have did my homework at 6 PM

b. I did my homework at 6 PM

c. I do my homework at 6 PM

d. I am doing my homework at 6 PM

9. Q: Do you enjoy playing in the park?

A: …

a. No, I doesn’t enjoy playing in the park

b. No, I no enjoy playing in the park

c. No, I don’falak enjoy playing in the park

d. No, I don’cakrawala enjoys playing in the park

10. Q: Does he love his mother?

A: …

a. He love his mother

b. He loves his mother

c. He to love his mother

d. He is loving his mother

JAWABAN

Answers:

1.c, 2.a, 3.b, 4.b, 5.d, 6.a, 7.c, 8.c, 9.c, 10.b

Source: https://www.ef.co.id/englishfirst/kids/blog/latihan-soal-bahasa-inggris-simple-present-tense/