Materi Must And Must Not

Must, Have to dan Should adalah modals yang biasanya digunakan untuk menyatakan obligations alias kewajiban.

Memahami ketiga kelebihan berikut resan penggunaan modals tersebut akan tinggal kontributif dalam komunikasi kita.

Selanjutnya kita akan menguji kesadaran materi tersebut menerobos beberapa tanya les berikut.

Soal Must, Have to dan Should Pilihan Ganda (Modals of Obligation)

Exercise Of Modals of Obligation


Choose the Best Answer

1. All students . . . . . come to school at 7 a.m.

a. Should

b. Has to

c. Must

d. Have to

2. I think you . . . . . visit my parents this weekend. They say they miss you.

a. Have to

b. Should

c. Don’cakrawala have to

d. Should not

3. Students . . . . . eat in classroom.

a. Should

b. Shouldn’horizon

c. Mustn’t

d. Must

4. Your daughter . . . . . stop eating sweets. It’s titinada good for her health.

a. Should

b. Shouldn’t

c. Must

d. Mustn’lengkung langit

5. They . . . . . park here. There is a “
NO PARKING
” sign.

a. Must not

b. Should

c. Must

d. Should not

6. You have final exams tomorrow. You . . . . study to get a good mark.

a. Should

b. Mustn’t

c. Has to

d.  Must

7. It’s a casual event. We . . . . . wear formal dress.

a. Must

b. Should

c. Don’cakrawala have to

d. Mustn’lengkung langit

8. Keenan is getting married. He . . . . . be very happy. He smiles all day.

a. Must

b. Has to

c. Should

d. Have to

9. We . . . . . collect our project by tomorrow to get A in Biology.

a. Must

b. Should

c. Mustn’t

d. Shouldn’lengkung langit

10. You . . . . . eat more fruits and vegetables for your diet menu.

a. Must

b. Should not

c. Have to

d. Should

11. You look pale. You . . . . . go to clinic.

a. Have to

b. Mustn’t

c. Should

d. Must

12. If you go to Paris, you . . . . . visit Eiffel Tower.

a. Must

b. Mustn’t

c. Have to

d. Don’t have to

13. This porridge is a little bit tasteless. We . . . . . add some salt.

a. Must

b. Should

c. Don’kaki langit have to

d. Have to

14. The Aglio Olio tapal in that restaurant is amazing. You . . . . . taste it. You’ll like it.

a. Have to

b. Should

c. Has to

d. Must

15. We . . . . . believe everything we read on online articles.

a. Mustn’t

b. Shouldn’t

c. Should

d. Must

16. I . . . . . come early to the railway station. My train leaves at 5 a.m.

a. Have to

b. Should

c. Has to

d. Must

17. What . . . . . we perform on the Farewell Party?

a. Have to

b. Has to

c. Must

d. Should

18. She . . . . . wake up early because she won’t go to school today.

a. Doesn’lengkung langit have to

b. Don’kaki langit have to

c. Should not

d. Mustn’t

19. My son . . . . . go overseas to have an important meeting with his client.

a. Has to

b. Have to

c. Must

d. Should

20. We . . . . . have driving license to drive a car.

a. Must

b. Should

c. Have to

d. Has to

21. You . . . . . tell my secret I have just told you. Keep it dark.

a. Mustn’lengkung langit

b. Don’tepi langit have to

c. Shouldn’t

d. Doesn’t have to

22. The students . . . . . pay more attention to the teacher’s explanation.

a. Have to

b. Don’t have to

c. Should not

d. Should

23. All visitors . . . . . feed the animals.

a. Mustn’t

b. Should not

c. Must

d. Should

24. You . . . . . be burdened on that competition. Just do your best.

a. Should

b. Shouldn’tepi langit

c. Must

d. Mustn’t

25. It’s sunny outside. You . . . . . go out and enjoy the weather.

a. Should

b. Must

c. Have to

d. Has to

26. He . . . . . wash the car. I can do it for him.

a. Doesn’t have to

b. Has to

c. Have to

d. Don’tepi langit have to

27. You . . . . . come to my house if you don’n feel well.

a. Doesn’t have to

b. Mustn’t

c. Don’t have to

d. Must

28. I think it’s going to be rain this afternoon. You . . . . . bring an umbrella.

a. Must

b. Should

c. Have to

d. Has to

29. My mom says I . . . . . play more with my pet when I am bored.

a. Has to

b. Have to

c. Must

d. Should

30. All female students . . . . . wear make up to school.

a. Don’t have to

b. Doesn’t have to

c. Mustn’t

d. Shouldn’t


Bagi pertanyaan modals of obligation n domestik varian isian ringkas silahkan cek plong link berikut:

6. a

7. c

8. a

9. a

10. d



11. d

12. a

13. d

14. d

15. b



16. d

17. d

18. a

19. a

20. a

21. a

22. a

23. a

24. b

25. a



26. a

27. c

28. c

29. b

30. c


Baca sekali lagi
:

Jika padanan-teman memerlukan file ampuh soal must, have to dan should sortiran ganda di atas, silahkan download pada link download berikut.

Syukur sudah mengunjungi

Matra Bahasa Inggris
.
setia

“Atma menebar kelebihan.”

Source: https://www.dimensibahasainggris.com/2019/01/soal-must-have-to-dan-should-pilihan-ganda-modals-of-obligation.html