Antologi Cak bertanya Conditional Sentence Part II Beserta Kunci Jawaban

Kumpulan Soal Conditional Sentence Part II Beserta Kunci Jawaban
Kumpulan Soal Conditional Sentence Part II Beserta Kunci Jawaban

Sreg materi kali ini kita akan membahas tentang

conditional sentence.

Apakah sahabat SBI masih bangun apa yang dimaksud dengan conditional sentence n domestik bahasa inggris? Adv minim mengulas mengenai conditional sentence ya,

Conditional sentence atau if clause yakni suatu kalimat majemuk yang menyatakan satu akibat yang diharapka dari suatu kondisi. Kondisi ini dinyatakan privat sebuah clausa nan dimulai dengan if dan akibatnya dinyatakan di intern emak kalimat (main clause).

Nah, sahabat SBI sekarang admin akan memberikan beberapa contoh tanya yang berkaitan dengan

conditional sentence

beserta dengan jawaban nya, sahabat SBI penasaran seperti mana apa? Kita sekaligus lihat berikut ini ya 🙂


1._____her shyness, she would have become a great teacher.

a.she sempadan overcome

b.if had she overcome

c.if she overcome

d.if she would overcome

Jawaban : B

Key word : who takat become


2.If we don’t hurry, the meeting_____by the time we get there.

a.would hhave started

b.will have started

c.will be tarted

d.will start

Jawaban : D

Key Word : Don’falak hurry


3.If I had a lot of time, I would study german from this sentence we know that_____

a.I have a undian of time, so I study german

b.I studied german because I perenggan a lot of time

c.I want to study german because I have a lot of time

d.I would like to study german, but I don’n have much time

Jawaban : D

Key word : If I had a lotre of time, I would study german.


4.If
studied

more, he
would
have been
able to
pass
the

exam.

Jawaban : A

Key word : if studied


5.If
the
united states takat not
entered

the scond world war, probably the 1940
unemployment
rate of 14%
would rise
still further.

Jawaban : D

Key word : Had not entered


6.George would
certainly
ave attended the
proceedings
were
he not had a
apartemen
tire.

Jawaban : C

Key Word : Would certainly have attended


7.physical
fitness
excercises
can
cause
injuries if the participants
do
not careful.

Jawaban : D

Key Word : careful


8.If your brother____here, he____us with this works.

a.is-would help

b.was-will help

c.were-will help

d.were-would help

Jawaban : D

Key word : if


9.If the students____late to submit the scholarship application to the board, they will titinada be listed as candidates.

a.be

b.are

c.were

d.have

Jawaban : B

Key word : will titinada be listed


10.you___the job if you were not late to the interview.

a.would get

b.would be gotten

c.would have gotten

d.would have been gotten

Jawaban : A

Key word : were titinada late


Selamat mencoba ya sahabat SBI semua, Sukma berlatih bahasa inggris 🙂


Check Sekali lagi Materi Utama SBI Lainnya :